ua en ru

ЄС має бути готовим надати Україні конкретну фінансову допомогу, - Квасьнєвський

Європейський Союз має бути готовим надати Україні конкретну фінансову допомогу.

Європейський Союз має бути готовим надати Україні конкретну фінансову допомогу. Таку думку висловив екс-Президент Польщі Олександр Квасьнєвський, передає "Польське радіо".

На думку політика, заява Росії про те, що надання чергового траншу позики буде можливим після створення нового уряду в Україні, означає, що в разі приходу до влади опозиції українська сторона може не отримати російського кредиту. Тому, вважає екс-Президент, Євроспільнота повинна бути готовою в такій ситуації підтримати Україну фінансово.

Зазначимо, вчора, 29 січня 2014 р., прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв закликав дочекатися формування нового уряду України, перш ніж виконувати спільні домовленості між Москвою і Києвом. Так він прокоментував вказівку Президента РФ Володимира Путіна про необхідність виконання всіх фінансових і енергетичних домовленостей.

Нагадаємо, 28 січня Президент Віктор Янукович прийняв відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова, звільнивши таким чином весь його Кабмін.

Додамо, 17 грудня 2013 р. РФ і Україна підписали додаткову угоду до газового контракту про надання знижки на газ. З 2014 р. ціна на російський газ для України знизилася до 268,5 дол. за 1 тис. куб. м з колишнього рівня приблизно в 400 дол. за 1 тис. куб. м. Також Росія погодилася надати Україні кредит в 15 млрд дол.