ua en ru

ЄС буде використовувати санкції у відповідь на кібератаки

ЄС буде використовувати санкції у відповідь на кібератаки Фото: кібератака

Рада розробить інструментарій кібердипломатії для ЄС

Європейський союз (ЄС) планує використовувати санкції у відповідь на зловмисні кібератаки". Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

"Дипломатична відповідь ЄС на зловмисну киібердіяльність буде повною мірою використовувати заходи в рамках спільної зовнішньої політики і політики безпеки, включаючи, при необхідності, обмежувальні заходи", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, спільна реакція ЄС на зловмисну кібердіяльність буде пропорційна масштабу, тривалості, інтенсивності, складності і впливу кіберактивності.

Так, Рада прийняла рішення розробити інструментарій кібердипломатії у відповідь на широкомасштабні кібернетичні атаки.

"ЄС прихильний до врегулювання міжнародних спорів в кіберпросторі мирними засобами. Всі дипломатичні зусилля ЄС повинні стати пріоритетним завданням для зміцнення безпеки і стабільності в кіберпросторі за рахунок розширення міжнародного співробітництва та зниження ризику неправильного сприйняття, ескалації та конфліктів, пов'язаних з інцидентами", - резюмували в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники британських спецслужб, як і їхні американські колеги, прийшли до висновку, що вірус WannaCry, який у травні вразив комп'ютери в 150 країнах, був створений за наказом влади КНДР.