ua en ru

ЄС і Великобританія домовилися про перехід на новий етап у переговорах по Brexit

ЄС і Великобританія домовилися про перехід на новий етап у переговорах по Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

Юнкер назвав результат переговорів компромісом між сторонами

Європейський союз (ЄС) і Великобританія домовилися про перехід на новий етап у переговорах по виходу Британії з ЄС (Brexit). Про це повідомляє Reuters.

"Європейська комісія заявила в п'ятницю, що на переговорах по Brexit був досягнутий достатній прогрес, і слід почати другий етап переговорів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер і британський прем'єр-міністр Тереза Мей провели сьогодні екстрені і напружені переговори, на яких змогли прийти до угоди.

Рекомендація Комісії про те, що був досягнутий достатній прогрес, тепер піде на саміт лідерів ЄС, який відбудеться на наступному тижні. Мей заявила, що вона очікує, що офіційна угода буде схвалена на саміті.

"Прем'єр-міністр Мей запевнила мене, що вона має підтримку британського уряду. Виходячи з цього, я вважаю, що ми зробили прорив, якого ми потребували. Сьогоднішній результат - це, звичайно, компроміс", - зазначив Юнкер на поспішно організованій прес-конференції.

В Комісії готові приступити до роботи відразу ж після двох етапів переговорів, які стосуються торгівлі і довгострокових відносин з блоком.

Перехід до переговорів про торгівлю має вирішальне значення для майбутнього прем'єр-міністра Мей і збереження торгівлі між найбільшим торговим блоком світу і його шостою за величиною національною економікою після виходу Британії з ЄС 30 березня 2019 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Великобританії отримав від Європейського союзу час до кінця тижня для досягнення компромісу по Brexit.