ua en ru

ЄС 25 лютого підпише декларацію щодо підтримки України в намаганні змінення ціни на газ, - Ставицький

Європейський союз (ЄС) 25 лютого підпише декларацію щодо підтримки України в намаганні змінення ціни на газ. Про це після зустрічі з комісаром ЄС з питань енергетики Гюнтером Оттінгером заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, передає "Радіо Свобода".

"Було визначено щодо підтримки України в намаганні змінення ціни на газ із огляду на те, що ми тягнемо це ярмо у вигляді контракту, несправедливої ціни вже протягом трьох років. До цього це були тільки декларації, а зараз нам запропоновані деякі механізми стосовно цього питання. Це буде відображено в декларації, яка буде підписана 25 лютого з участю Президента України, а також президента Європейської ради", - заявив Ставицький.

Він також запевнив, що Україна не відмовилася від ідеї тристороннього газотранспортного консорціуму для управління українською газотранспортною системою з участю ЄС і Росії.

"Щодо перемов про консорціум, я ще раз повторюю, що ми ведемо перемови не з точки зору створення консорціуму, а з точки зору здешевлення, а також справедливої ціни на природний газ. І ми ведемо перемови не тільки з нашими російськими колегами, але також із нашими європейськими колегами", - наголосив він.

Варто відмітити, що енергетичні питання будуть одними з головних на саміті Україна - ЄС, який має відбутися 25 лютого. Єврокомісар із енергетики Ґюнтер Еттінґер теж братиме участь у ньому.

Читайте також: Україні необхідно домовлятися про створення газотранспортного консорціуму, - Міненерговугілля.