ua en ru

Ердоган звинуватив Меркель у застосуванні "нацистських методів"

Ердоган звинуватив Меркель у застосуванні "нацистських методів" Фото: Реджеп Ердоган видав чергові звинувачення на адресу Німеччини

Своєю чергою у канцлера ФРН поцікавилися в адекватності глави Туреччини

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган 19 березня звинуватив німецького канцлера Анґелу Меркель у застосуванні "нацистських" методів. Про це він заявив у промові, яку транслювало турецьке телебачення, передає DW.

"Ти нині теж застосовуєш нацистські методи. Щодо кого? Щодо моїх турецьких братів і сестер у Німеччині, щодо моїх братів і сестер-міністрів, щодо моїх братів і сестер-депутатів, які туди їздять", - заявив Ердоган, адресуючи своє звернення до канцлера ФРН.

На ці слова турецького президента вже відреагувала заступниця голови партії Християнсько-демократичний союз Юлія Клекнер.

"Пан Ердоган узагалі ще при своєму розумі?" - риторично поцікавилася вона.

Нагадаємо, раніше в Туреччині розкритикували заяви керівника Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каля, який повідомив про відсутність доказів того, що за організацією спроби військового перевороту в Туреччині в липні 2016 року стоїть рух проповідника Фетхуллаха Гюлена. Речник глави Туреччини Ібрагім Калін заявив, що така позиція глави німецької спецслужби доводить, нібито Німеччина підтримує терористичну організацію, яка стоїть за спробою путчу минулого року.