ua en ru

Ердоган порівняв нинішні настрої в ЄС з атмосферою перед Другою світовою

Ердоган порівняв нинішні настрої в ЄС з атмосферою перед Другою світовою Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Ердоган також закликав Євросоюз визначитися щодо переговорів про вступ Туреччини в ЄС

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган порівняв нинішні настрої в Європейському союзі (ЄС) з атмосферою перед Другою світовою війною. Про це повідомляє DW.

"Ердоган порівняв настрої, що панують в ЄС, з атмосферою перед Другою світовою. Так він відреагував на слова канцлера Німеччини Ангели Меркель і глави німецьких соціал-демократів Мартіна Шульца, які під час теледебатів висловилися за припинення переговорів про вступ Туреччини в ЄС", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, глава Туреччини знову закликав турків, які живуть у Німеччині, не віддавати свої голови "ворогів Туреччини".

"Я не кажу, що той чи інший - нацист або фашист. Я тільки говорю про проявах. Цей випадок - це нацизм, цей випадок - фашизм", - заявив Ердоган під час виступу в Анкарі.

Він також закликав ЄС визначитися щодо подальших переговорів з Анкарою про вступ Туреччини в ЄС.

"Або вони будуть дотримуватися своєї обіцянки і відкриють шлях до процесу набуття членства або їм слід сказати "ми не хочемо йти далі цим шляхом з Туреччиною", - резюмував Ердоган.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Меркель, що зміна курсу Німеччини у відносинах з Туреччиною стало "вимушеним заходом".