ua en ru

Ердоган закликав турків, що проживають в Німеччині, голосувати проти партії Меркель

Ердоган закликав турків, що проживають в Німеччині, голосувати проти партії Меркель Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (miniszterelnok.hu)

Ердоган закликав співвітчизників голосувати проти "ворогів Туреччини" з партії Меркель

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав співвітчизників, що проживають у Федеративній республіці Німеччина (ФРН), голосувати проти "ворогів Туреччини" з партії канцлера ФРН Ангели Меркель і її союзників. Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Не підтримуйте Християнсько-демократичний союз (ХДС), Соціал-демократичну партію (СДПН) і "зелених". Це все вороги Туреччини", - заявив Ердоган журналістам після п'ятничних молитов у Стамбулі 18 серпня 2017 року.

За його словами, необхідно підтримувати політичні партії, які не ставляться вороже до Туреччини.

"Прямо зараз у Німеччині СДПН і ХДС кажуть: "ми можемо отримати багато голосів, якщо натиснемо на Туреччину". Я кажу всім своїм громадянам у Німеччині, щоб вони ніколи не підтримували ці партії", - резюмував Ердоган.

Відзначимо, в липні 2017 року Ердоган планував особисто виступити перед турками, що живуть у Німеччині, однак офіційний Берлін виступ заборонив, так само як раніше заборонив виступи двох турецьких міністрів.

Так, відносини Туреччини та Німеччини суттєво погіршилися, в тому числі по лінії НАТО, після придушення спроби державного перевороту в липні 2016 року. Туреччина звинуватила ФРН у підтримці організаторів путчу і відмову визнавати причетність до нього ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган розраховує на поліпшення відносин з Німеччиною після виборів у бундестаг 24 вересня 2017 року.