ua en ru

Ердоган пообіцяв "провчити" Європу результатами референдуму в Туреччині

Ердоган пообіцяв "провчити" Європу результатами референдуму в Туреччині Фото: Реджеп Таїп Ердоган грозиться "відповіддю" Європі

У разі перемоги в голосуванні він має намір відновити смертну кару в країні

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв "провчити" європейські країни в разі позитивного для нього результату референдуму щодо розширення його повноважень. Про це він сказав напередодні голосування, передає DW.

Зазначено, що турецький лідер провів у суботу чотири виступи, в яких агітував сказати "так" зміцненню власної влади. У разі перемоги на плебісциті він має намір відновити смертну кару.

"Завтрашнє рішення відкриє цьому шлях", - нагадав Ердоган.

Він також переконував виборців обіцянками про безпеку, стабільність і економічне зростання в разі підтримки конституційних змін більшістю виборців.

"Ця неділя - день, у який наш народ провчить ті європейські країни, які протягом минулих двох місяців хотіли залякати нас усіма протизаконними способами. Завтра - день для того, щоб дати їм відповідь. Ми дамо відповідь і Німеччині, і Австрії, Бельгії, Швейцарії та Швеції", - вважає Ердоган.

Як відомо, у розпал агітаційної кампанії у цих країнах у тій чи іншій мірі чинився спротив агітаційним виступам турецьких представників влади перед діаспорою.

Нагадаємо, 16 квітня в Туреччині розпочався референдум щодо змін до конституції в питанні переходу країни до президентської форми правління.