ua en ru

Ердоган готовий піти у відставку в разі підтвердження поставок нафти ІДІЛ в Туреччину

Ердоган готовий піти у відставку в разі підтвердження поставок нафти ІДІЛ в Туреччину Фото: Реджеп Тайіп Ердоган

Ердоган поцікавився, чи залишиться Путін на своїй посаді, якщо інформація не підтвердиться

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган готовий піти у відставку, у випадку якщо підтвердиться той факт, що Туреччина закуповує нафту у бойовиків "Ісламського держави" (ІДІЛ). Про це Ердоган заявив в перший день кліматичної конференції в Парижі 30 листопада, повідомляє турецьке видання Daily Sabah.

Таким чином турецький президент відповів на слова президента Росії Володимира Путіна, який назвав атаку на Су-24 спробою захистити поставки нафти ІД в Туреччину.

"Якщо це буде доведено, я не залишуся на посаді. Але я запитаю, чи залишиться пан Путін на своїй посаді, якщо ця інформація не буде доведена?", - сказав Ердоган.

Він зазначив, що звинувачення Росії в тому, що Туреччина купувала нафту у "Ісламської держави" є "аморальними". Він додав, що подібні обвинувачення вимагають доказів.

Крім того, Ердоган заявив, що країни, в яких Туреччина купує нафту, відомі.

"Ми купуємо нафту у Росії, Ірану, Азербайджану, Катару та Нігерії. Ми не сприймаємо такий наклеп", - підкреслив Ердоган.

Він також додав, що Туреччина буде діяти "терпляче, не емоційно", перш ніж приймати будь-які заходи у відповідь на російські санкції.

Нагадаємо, раніше Ердоган порадив Росії "не грати з вогнем", заявивши, що США зафіксували продаж нафти сирійському режиму компаніями РФ і "Ісламським державою".