ua en ru

Ердоган анонсував відкриття посольство Туреччини у Східному Єрусалимі

Ердоган анонсував відкриття посольство Туреччини у Східному Єрусалимі Фото: Реджеп Таїп Ердоган (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Представництво Туреччини відкриють у населеній переважно палестинцями частині міста

Незабаром у населеному переважно палестинцями Східному Єрусалимі може відкритися посольство Туреччини. Відповідну заяву зробив 17 грудня 2017 року турецький президент Реджеп Таїп Ердоган, передає DW.

"День близько, (…) коли ми офіційно (…) відкриємо там наше посольство", - сказав глава Туреччини.

Ердоган у своїй промові також піддав різкій критиці рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим єдиною столицею Ізраїлю та перенести туди посольство США.

Раніше Ердоган уже звертався до країн світу з закликом визнати Східний Єрусалим столицею палестинців та саму Палестину як державу.

Нагадаємо, напередодні Єгипет представив на розгляд Ради Безпеки ООН проект резолюції Радбезу ООН, котра б засуджувала односторонні рішення щодо Єрусалиму, статус якого поки що остаточно не визначений міжнародним правом.

7 грудня президент США Дональд Трамп оголосив про визнання Єрусалима єдиною столицею Ізраїлю та заявив про намір перенести до цього міста посольство США, що поки перебуває в Тель-Авіві. Рішення Вашингтона викликало хвилю обурення та осуду в арабському світі, а також спричинило сутички між палестинцями та ізраїльськими силовиками, внаслідок чого загинуло кілька людей.