ua en ru

ЄП наступного тижня може проголосувати за виділення Україні 1 млрд євро фіндопомоги, - євродепутат

Європарламент під час свого засідання у Страсбургу наступного тижня може проголосувати за виділення Україні фінансової допомоги від Євросоюзу в розмірі 1 млрд євро.

Європарламент під час свого засідання у Страсбургу наступного тижня може проголосувати за виділення Україні фінансової допомоги від Євросоюзу в розмірі 1 млрд євро. Про це РБК-Україна повідомив депутат Європарламенту Павло Коваль.

"Ми зробимо все, щоб наступного тижня під час засідання в Страсбургу підтримати дві важливі для України справи. По-перше, Європарламент має підтримати лібералізацію торгівельного режиму, що дуже важливо зараз для української економіки і є початком угоди про асоціацію в торгівельній частині. По-друге, щоб Європарламент на своїй останній сесії підтримав надання макроекономічної допомоги - цей перший мільярд допомоги ЄС для України. Я сподіваюся, що це буде зроблено ще за цієї каденції в Страсбургу наступного тижня", - сказав Коваль.

Зазначимо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозує надходження фінансової допомоги від Європейського союзу в розмірі 1,6 млрд євро до початку травня 2014 р.

Нагадаємо, 5 березня 2014 р. Єврокомісія визначила пакет фінансової допомоги Україні в сумі не менше 11 млрд євро, які будуть виділені протягом декількох років.