ua en ru

ЄП 25-26 травня визначиться з уповноваженим представником, який наглядатиме за касацією справи Тимошенко

Європейський парламент (ЄП) 25-26 травня визначиться з кандидатурою уповноваженого представника, який візьме участь у розгляді касаційної скарги екс-премєр-міністра України Юлії Тимошенко на вирок суду. Про це заявив голова політичної групи "Альянс лібералів та демократів Європи" ЄП Гі Верхофстадт під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"До кінця сьогоднішнього дня або максимум завтра зранку буде затверджена кандидатура на цю посаду. Це буде дуже відома фігура у Європі з довготерміновою політичною історією і біографією", - сказав Верхофстадт.
Азаров, у свою чергу, відзначив, що це має бути відомий європейський політик з незаангажованою позицією.

"Це повинен бути абсолютно об'єктивний політик, і з таким політиком ми співпрацюватимемо. Він або сам повинен бути юристом, або в нього повинен бути помічник-юрист, який повинен знати законодавство", - зазначив прем'єр.

Глава уряду наголосив, що Україна забезпечить необхідні умови для того, аби у європейського представника була змога ознайомитися з усіма матеріалами справи Тимошенко.

16 травня під час робочого візиту до Брюсселя прем'єр-міністр України Микола Азаров і президент Європарламенту Мартін Шульц домовилися про те, що під час касаційного розгляду справи Юлії Тимошенко ЄС направить висококваліфікованого представника, який ознайомиться із документами справи та візьме участь у розгляді касації для того, щоб зробити об'єктивні висновки, яким довіряли б і українська сторона, і Європейський Союз.

Нагадаємо, вчора Шульц повідомив, що віце-голова Європейського Парламенту Яцек Протасєвич очолить місію, яка поїде в Україну наглядати над касаційним процесом справи екс-премєр-міністра України Юлії Тимошенко.