ua en ru

Енергоблок №6 Запорізької АЕС підключено до мережі

Енергоблок №6 Запорізької атомної електростанції (АЕС) сьогодні, 27 серпня 2014 р., о 13:49 був достроково підключений до енергосистеми після закінчення планового середнього ремонту.

Енергоблок №6 Запорізької атомної електростанції (АЕС) сьогодні, 27 серпня 2014 р., о 13:49 був достроково підключений до енергосистеми після закінчення планового середнього ремонту. Про це повідомляє прес-служба АЕС.

При цьому згідно з планом ремонтні роботи мали бути завершені 7 вересня 2014 р.

Зокрема, на енергоблоці №6 в ході середнього ремонту виконані наступні основні регламентні роботи: середній ремонт реакторної установки з перевантаженням активної зони; капітальний ремонт парогенератора 2; капітальний ремонт виймальної частини та електродвигуна головного циркуляційного насоса 4 (ГЦН); капітальний ремонт теплообмінника аварійного розхолоджування. Під час ремонту проведена відправка 48 відпрацьованих тепловиділяючих зборок (ВТВЗ) на зберігання на майданчик ССВЯП. Також виконано середній ремонт турбіни з розкриттям циліндра низького тиску №3 (ЦНТ); капітальний ремонт підігрівача високого тиску 7А (ПВД). На електротехнічному обладнанні виконано середній ремонт технологічно взаємопов'язаного обладнання - турбогенератор - збудник - вимикач - струмопровід; а також виконано поточний ремонт фаз "А", "В", "С" блочного трансформатора Т-6.

На даний момент на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться 6 енергоблоків. Сумарна потужність генераторів становить 5200 МВт.

Нагадаємо, Енергоблок №6 Запорізької АЕС був відключений від енергомережі для проведення планового ремонту 25 червня 2014 р.

Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 р., другий - в 1985 р., третій - у 1986 році, четвертий - в 1987 р., п'ятий - у 1989 р., шостий - у 1995 р.