ua en ru

Енергоблок №3 Южно-Української АЕС підключено до енергомережі

Енергоблок №3 Южно-Української АЕС підключено до енергомережі Фото: Южно-Українська АЕС (прес-служба НАЕК Енергоатом)

Його підключили після закінчення поточного ремонту

Енергоблок №3 Южно-Української атомної електростанції після закінчення поточного ремонту підключено до енергосистеми України. Про це повідомляє прес-служба станції.

"11 листопада 2017 року о 14:02 по закінченні поточного ремонту третій енергоблок Южно-Української АЕС підключено до енергосистеми України. Навантаження енергоблока виконується з регламентною швидкістю", - йдеться в повідомленні.

При цьому на станції запевнили, що обладнання першого та другого енергоблоків ЮУАЕС працює без зауважень у заданому режимі.

"Радіаційний стан на атомній станції відповідає нормам безпеки. Радіаційній фон на промисловому майданчику перебуває на рівні природних фонових значень, які було заміряно до пуску АЕС. На 11 листопада 2017 року він складає 0,11 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень", - доповіли в Южно-Українській АЕС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що енергоблок №6 Запорізької атомної електростанції відключено від енергосистеми для проведення планового ремонту.