ua en ru

Енергоблок №3 Южно-Української АЕС зупинено для ремонту

Енергоблок №3 Южно-Української АЕС зупинено для ремонту Фото: Южно-Українська АЕС

Як очікується, тривалість ремонту енергоблоку становитиме 103 доби

Сьогодні, 2 квітня 2017 року, о 01:43 третій енергоблок Южно-Української атомної електростанції відключено від енергосистеми України для проведення середнього планово-попереджувального ремонту. Про це повідомляє прес-служба АЕС.

Як очікується, тривалість ремонту енергоблоку становитиме 103 доби.

"До переліку основних робіт, запланованих до виконання, входить середній ремонт реактора з повним вивантаженням активної зони, обстеження технічного стану корпусу реактора з метою продовження терміну експлуатації, вивезення відпрацьованого ядерного палива, випробування й вимірювання тепловиділяючих збірок "Westinghouse", макетні дослідження з використанням габаритних імітаторів основного обладнання Holtec International", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що перший і другий енергоблоки Южно-Української АЕС працюють без зауважень у заданому режимі.

За даними станції, радіаційній фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС перебуває на рівні природних фонових значень, які були заміряні до пуску атомної станції. Станом на 2 квітня він складає 0,12 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ремонт енергоблоку №3 Рівненської АЕС продовжили до 1 квітня 2017 року.