ua en ru

Енергоблок №1 Рівненської АЕС виведено у планово-попереджувальний ремонт

Енергоблок №1 Рівненської АЕС виведено у планово-попереджувальний ремонт Фото: Рівненська АЕС (rnpp.rv.ua)

Ремонт на станції розрахований на 39 календарних діб

Енергоблок №1 Рівненської атомної електростанції виведено у планово-попереджувальний ремонт. Про це повідомляє прес-служба ДП НАЕК "Енергоатом".

"30 грудня 2017 року о 0:07, відповідно до графіка ремонтів діючих енергоблоків АЕС України та згідно з узгодженою заявкою, енергоблок №1 Рівненської АЕС (ВВЕР-440) відключено від енергомережі для проведення середнього планово-попереджувального ремонту, розрахованого на 39 календарних діб. Зараз на енергоблоці проводяться операції за Програмою зупинення", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що станом на 8:00 30 грудня в роботі перебувають енергоблоки №2 та №4 Рівненської АЕС на номінальному рівні потужності з сумарним навантаженням 1425 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

Своєю чергою на енергоблоці №3 РАЕС (ВВЕР-1000), як доповіли у відомстві, триває 23-а доба планово-попереджувального ремонту. Всі роботи виконуються, згідно з графіком.

Регулятор також запевнив, що порушень меж і умов безпечної експлуатації не було, а радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, збільшить тариф АЕС держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" на відпуск електроенергії з 1 січня 2018 року.