ua en ru

У Єнакієво зберігається біля 100 тонн радіоактивних відходів, - нардеп

У Єнакієво зберігається біля 100 тонн радіоактивних відходів, - нардеп Фото: радіоактивні відходи (Heute)

На окупованих територіях пошкоджено понад 700 га території природно-заповідного фонду

У Єнакієво Донецької області зберігається біля 100 тонн радіоактивних відходів. Про це повідомив голова підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Іван Рибак. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

"У м. Єнакієве Донецької області, що зараз тимчасово непідконтрольне Україні, зберігається близько 100 тонн радіоактивних відходів, витік яких може спричинити екологічну катастрофу в регіоні", - підкреслив нардеп.

Крім того, заступник міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш поінформував, що на тимчасово окупованих територіях пошкоджено понад 700 га території природно-заповідного фонду.

Нагадаємо, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила під час зустрічі з постійними представниками держав-учасниць ОБСЄ, що на Донбасі існують ризики екологічної та техногенної катастроф.