ua en ru

Емісар ООН оголосив про формування уряду національної єдності Лівії

Емісар ООН оголосив про формування уряду національної єдності Лівії Фото: Бернардіно Леон

Уряд Лівії очолить Фаїз Сарадж

Спеціальний представник генерального секретаря ООН в Лівії, глава Місії ООН по підтримці в Лівії (МООНПЛ) Бернардіно Леон повідомив про формування уряду національної єдності в північноафриканській країні. Заяву було зроблено в марокканському місті Схират поблизу Рабата, де проходив черговий раунд межливийского політичного діалогу.

Як поінформувало агентство Maghreb Arab Press, уряд Лівії очолить Фаїз Сарадж.

На думку місцевих коментаторів, домовленість, досягнута після виснажливого переговорного марафону, повинна допомогти Лівії вийти з гострої кризи і почати перехідний процес.

Після спалаху народних хвилювань в лютому 2011 року і що послідувала потім війни, що призвела до повалення і вбивства лівійського лідера Муамара Каддафі, країна виявилася розколотою на два протиборчі табори - засідають в Тріполі происламистские влади і легітимне з точки зору світової спільноти уряд на сході.

На тлі триваючого безвладдя і хаосу лівійська територія давно перетворилася на притулок для різного роду екстремістів, у тому числі для найбільшої в даний момент в світі угруповання "Ісламська держава", що захопила за останній рік ряд регіонів країни.

Нагадаємо, Індонезія в грудні офіційно повернеться в ОПЕК.