ua en ru

Ємельянов заявив, що ГПУ третій раз довела його правоту у суді

Ємельянов заявив, що ГПУ третій раз довела його правоту у суді Фото: Артур Ємельянов

Печерський районний суд Києва вже третій раз поспіль відмовив Генеральній прокуратурі в застосуванні додаткових обмежень щодо судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова, при цьому прокуратура затягує слідство і винесення виправдувального вироку суду. Так прокоментував рішення суду журналістам сам Ємельянов.

Відзначимо, напередодні Печерський райсуд відмовив прокуратурі у збільшенні застави до 7 млн грн.

"Беручи до уваги безпідставність звинувачень на мою адресу, суд в черговий раз відхилив клопотання Генпрокуратури. Вже кілька місяців ГПУ наполегливо намагається узаконити свої неправомірні дії через суд. Не маючи ні фактів, ні доказів за пред'явленою мені підозрою, прокуратура затягує слідство і винесення виправдувального судового вироку", - зазначив Ємельянов.

За його словами, мають місце "формальні зачіпки" з боку Генпрокуратури і спроби чинити на нього тиск. "Це робиться в тому числі і через розміщення на Інтернет-сайтах такої інформації, яка доступна тільки слідчим", - підкреслив суддя.

"Я рішуче налаштований і далі захищати свої права, особисту і професійну репутацію всіма доступними законними способами і добитися винесення остаточного рішення суду про мою правоту", - резюмував він.