ua en ru

"Електроважмаш" виготовив статор гідрогенератора для "Укргідроенерго"

ДП "Електроважмаш" завершило виготовлення статора необмотанного гідрогенератора синхронного вертикального СВКр1-1340/150-96М для Кременчуцької ГЕС (ПАТ "Укргідроенерго"). Відвантажити готову продукцію планується в третьому кварталі 2015 року, - повідомила прес-служба підприємства.

"На Кременчуцькій ГЕС у період з 1959 по 1974 рік було встановлено 12 вертикальних гідрогенераторів зонтичного типу СВКр 1340/150-96 виробництва "Електроважмашу". Потужність кожної машини становить 57,2 МВт. Раніше наше підприємство вже реконструювало 3 гідрогенератора для цієї електростанції", - зазначив перший заступник директора заводу "Електроважмаш" Дмитро Костюк.

В результаті модернізації гідрогенератора буде збільшена потужність обладнання, підвищений його ККД та продовжений термін служби.

Державне підприємство завод "Електроважмаш" спеціалізується на розробці і випуску генераторів різних типів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів, водяних насосів, тягового електрообладнання для залізничного і міського транспорту.