ua en ru

Електронний облік військовослужбовців дозволить оперативно збільшити чисельність ЗСУ, - АПУ

Електронний облік військовослужбовців дозволить оперативно збільшити чисельність ЗСУ, - АПУ Перший заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук

Електронний облік військовослужбовців дозволить за лічені години збільшити чисельність Збройних сил України у разі необхідності. Про це на брифінгу повідомив перший заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Передбачається створення автоматизованого електронного обліку всіх військовослужбовців у резерві, що дасть нам можливість у разі виникнення небезпеки або загрози військових дій з боку зовнішнього агресора в лічені годинники збільшити чисельність ЗСУ і відновити боєздатність військових формувань", - сказав Ковальчук.

За його словами, парламенту пропонується прийняти законопроект, який передбачає обов'язкову службу у військовому резерві.

"Згідно законопроекту, запропонованого для розгляду Верховної Ради, передбачається, що служба у військовому резерві в особливий період стає обов'язковою. При цьому зарахуванню у військовий резерв в обов'язковому порядку підлягають військовослужбовці, які були покликані і звільнилися із строкової служби, а також військовослужбовці, які були мобілізовані в особливий період, тобто під час проведення АТО", - сказав Ковальчук.

Нагадаємо, служба у військовому резерві в особливий період може стати обов'язковою.