ua en ru

Еквадор частково відновив Ассанжу доступ до засобів зв'язку, - Press Association

Еквадор частково відновив Ассанжу доступ до засобів зв'язку, - Press Association Фото: Джуліан Ассанж (flickr.com/Cancillería del Ecuador)

Влада Еквадору позбавила Ассанжа можливості комунікацій через його оцінки справи Скрипалів

Уряд Еквадору прийняв рішення частково повернути засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу можливість використати засоби зв'язку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Press Association.

У повідомленні сказано, що уряд Еквадору, через кілька місяців після того, як його залишили без зв'язку, вирішили частково повернути Ассанжу можливість використовувати засоби комунікації

Засновник WikiLeaks залишився без засобів комунікації та інтернету в березні 2018 року. Це було покаранням уряду Еквадору, в посольстві якого в Лондоні Ассанж перебуває з 2012 року.

Влада вирішила, що його твіти про справу Скрипаля є порушенням домовленостей, які засновник порталу дав перед еквадорськими владою наприкінці 2017 року. Повідомляється, що Ассанж обіцяв "не поширювати повідомлення, які передбачали б втручання у відносини з іншими державами".

Нагадаємо, Еквадор намагався призначити Ассанжа радником свого посольства в РФ. Повідомляється, що 19 грудня 2017 року Еквадор схвалив спецпризначення Ассанжа радником посольства в Москві.