ua en ru

Експертиза встановила помилки військового керівництва України під Іловайськом, - Луценко

Експертиза встановила помилки військового керівництва України під Іловайськом, - Луценко Фото: Юрій Луценко

У розрахунок не були взяті дані розвідки про 1,2 тис. бойовиків під Іловайськом

Експертиза встановила помилки військово керівництва України, які з-поміж інших, спричинили загибель військовослужбовців під Іловайськом у серпні 2014 року. Про це сьогодні на засіданні комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Експерти вважають, що ці помилки зводилися, по-перше, до порушення встановленого порядку планування та проведення бойових дій по звільненню Іловайська силами АТО на території Донецької і Луганської областей 8-20 серпня 2014 року", - заявив Луценко.


Окрім того, помилки військового керівництва ЗСУ полягали у невідповідності фактичних дій посадових осіб зазначеним вимогам та обстановці, що склалася.

"Експерти вважають, що дані розвідки, які свідчать, що під Іловайськом ще до початку операції було зосереджено близько 1 200 бойовиків з технікою та укріпленнями, не були взяті у розрахунок при складенні захисту", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військові сили Російської Федерації та так званих "Луганської/Донецької народних республік" (ЛНР/ДНР) під Іловайськом переважали Збройні сили України у 18 разів.