ua en ru

Експерти прогнозують зростання числа злочинів з вогнепальною зброєю

Експерти прогнозують зростання числа злочинів з вогнепальною зброєю Фото: експерти вважають, що зброя є у кожного шостого українця

За два роки кількість таких злочинів зросла більше, ніж у 4 рази

Експерти Українського інституту дослідження екстремізму (УІДЕ) прогнозують зростання числа злочинів з використанням вогнепальної зброї. Про це йдеться в повідомленні прес-служби УІДЕ.

Повідомляється, що, за даними ООН, у 2015 році у світі налічується 800 млн одиниць вогнепальної зброї, і тільки чверть знаходиться на озброєнні армій і правоохоронних органів, а 40% від кількості зброї на руках у населення люди володіють нелегально. Також повідомляється, що в Україні кількість злочинів з використанням вогнепальної зброї в 2014 році зросла у 2,5 рази порівняно з 2013 роком. Також на 70% зросла кількість злочинів з використанням вибухових речовин.

"У минулому році кількість злочинів з використанням вогнепальної зброї зросла в 2,5 рази. А як показують дані, наприклад, тій же столиці, тенденція залишилася незмінною і в 2015 році - кількість злочинів з "вогнепалом" збільшилася втричі. За вісім місяців по всій країні (у порівнянні з 2013) - в 4,3 рази", - зазначив експерт Богдан Петренко.

Крім того, повідомляється, що на руках у українців знаходиться від 13 до 18 одиниць зброї на 100 чоловік населення без урахування гранат і вибухових речовин.

Експерти прогнозують зростання числа злочинів з вогнепальною зброєю

Фото: злочини із зброєю в 2013-2014 роках

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти виключають активізацію бойових дій в зоні АТО до кінця новорічних свят.