ua en ru

Експерти оцінили якість життя в Києві та Київській області

Експерти оцінили якість життя в Києві та Київській області Фото: Київ (УНІАН)

Згідно з результатами дослідження, ініціатором якого виступила громадська організація "Громадська рада Крюківщіни", якість життя у передмісті значно нижче, ніж у столиці

Якість життя в містах — супутниках Києва значно нижче, ніж в самій столиці. Про це свідчать результати дослідження, ініційованого громадською організацією "Громадська рада Крюківщіни". Експерти проаналізували рівень задоволеності киян і жителів передмістя якістю життя у своїх населених пунктах. В опитуванні брали участь жителі Броварів, Вишневого, Ірпеня, Софіївської Борщагівки та Києва.

Так, респондентів просили оцінити своє місто за п'ятибальною шкалою від "зовсім незадоволений" до "повністю задоволений" за наступними критеріями: інфраструктура, зелені насадження, розважальний потенціал міста, наявність водойм, чистота та екологія міста, зручність транспорту.

Результати отриманого рейтингу (без урахування 4,3% не визначилися) наступні: зі значним відривом лідирує Київ (35%), на другому місці — Ірпінь (21%), на третьому — Бровари (17%), на четвертому — Вишневе (15%), п'яте — у Софіївської Борщагівки (12%).

Як повідомила керівник ГО "Громадська рада Крюківщіни" Олена Цибульська, у даному дослідженні взяли участь 2065 осіб, в середньому по 413 жителів на кожен населений пункт. "Відповіді виявилися репрезентативними і обґрунтованими, похибка вимірювання становить 2,8 відсотка і знаходиться в межах допустимої норми", — зазначила Олена Цибульська.

Вона додала, що частина жителів передмістя опитані в Києві, "прямо на зупинках транспорту, розташованих на околицях столиці, куди люди добираються, щоб потрапити на роботу".

Дослідження на тему "Оцінка якості життя у Києві та Київській області" проводилося з 22 по 28 травня аналітиками громадської організації "Громадська рада Крюківщіни" за підтримки фахівців КНЕУ.