ua en ru

Експерти визначили найбільш прибуткові об'єкти нерухомості з позиції вторинного інвестування

Складські та логістичні об'єкти на ринку комерційної нерухомості України є найприбутковішими з позиції вторинного інвестування. Про це розповіли аналітики компанії DTZ в Україні (Київ).Експерти компанії пов'язують цю тенденцію з можливістю придбати активи на дані об'єкти нерухомості за ціною нижче собівартості будівництва і ставкою прибутковості близько 12-15% навіть з урахуванням мінімальних орендних ставок і порівняно низькою вакантністю.

Складські та логістичні об'єкти на ринку комерційної нерухомості України є найприбутковішими з позиції вторинного інвестування. Про це розповіли аналітики компанії DTZ в Україні (Київ).
Експерти компанії пов'язують цю тенденцію з можливістю придбати активи на дані об'єкти нерухомості за ціною нижче собівартості будівництва і ставкою прибутковості близько 12-15% навіть з урахуванням мінімальних орендних ставок і порівняно низькою вакантністю.

«У зв'язку з девальвацією гривні, поточні ринкові орендні ставки для якісних складських і логістичних приміщень в Київській області досягли свого історичного мінімуму - $3,5-6,5 за кв. м в місяць. Враховуючи поточну низьку вакантність у сегменті на рівні 10,1%, надалі ми очікуємо тільки підвищення орендних ставок, особливо якщо покращиться загальна геополітична та економічна ситуація в Україні», - зазначає директор департаменту ринків капіталу компанії DTZ Україна Володимир Мисак.
Початкова ставка прибутковості самих якісних логістичних об'єктів Київської області за перші 6 місяців 2014 року не змінювалася, залишаючись на рівні 15%.

Також експерти відзначають низьку капітальну вартість комерційних об'єктів в Україні і високі ставки дохідності порівняно з ринками європейських країн. Також фахівці компанії DTZ в Україні підкреслюють перспективи зростання орендних ставок для офісного та складського сегментів столичного ринку нерухомості.
І якби не високі інституційні, економічні та політичні ризики, присутні на даний момент в країні, зазначають експерти, високий потенціал ринку комерційної нерухомості максимально б посприяв підвищенню інвестиційної привабливості України.

Експерти визначили найбільш прибуткові об'єкти нерухомості з позиції вторинного інвестування