ua en ru

Експерти назвали прогноз щодо курсу гривні на кінець року

Експерти назвали прогноз щодо курсу гривні на кінець року Фото: курс гривні (РБК-Україна)

Можливий діапазон коливань курсу гривня-долар в грудні можна позначити як 26,60-27,60 гривень/долар

До закінчення 2017 року експерти інвестиційної компанії Concorde Capital прогнозують курс гривні у відношенні до долара в межах 28 гривень/долар. Про це зазначено в матеріалі РБК-Україна "Як зміниться курс гривні до кінця року".

"Рік тому ми очікували, що буде 28,5 гривень/долар. Але з початку осені бачимо, що, швидше за все, буде менше. Самий невизначений період - з середини грудня до кінця лютого. Коли саме буде сплеск - точно не можу сказати. швидше за все, це кінець грудня - кінець січня ", - відзначає експерт Олександр Паращій.

Заступник директора департаменту казначейства і міжнародного бізнесу банку "Південний" Олег Ропяк допускає, що на початку грудня можливе зростання курсу, пов'язане з купівлею долара під виплату дивідендів.

"Але, швидше за все, рух вгору не вийде за межі 27,2 гривень/долар. Далі ми можемо побачити зниження курсу в діапазон 26,6-26,8 гривень/долар. За нашими оцінками, до кінця року курс долара залишиться на рівні 26,6-26,8 гривень/долар", - вважає Олег Ропяк.

У свою чергу фінансовий аналітик Олексій Блінов прогнозує, що бюджетна активність прогнозується в грудні. Можливий діапазон коливань курсу гривня-долар в грудні можна позначити як 26,60-27,60 гривень/долар.

Нагадаємо, курс долара на міжбанку в продажу 29 листопада 2017 року о 10:00 не змінився в порівнянні з показником закриття останньої сесії - 26,93 грн/дол. Курс євро в продажу знизився на 4 копійки - до 31,96 грн/євро.