ua en ru

Експертна рада при Реєстраційній службі позбавила ліцензій низку банків РФ

Експертна рада при Реєстраційній службі позбавила ліцензій низку банків РФ Фото: Сбербанку Росії

Ліцензій позбавлено "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", "ВТБ БАНК", "БМ БАНК", "ВіЕс Банк" та "Дочірній банк Сбербанку Росії"

Експертно-апеляційна рада при Державній регуляторній службі (ДРС) України 16 вересня 2015 року більшістю голосів прийняла рішення щодо відмови у задоволенні скарг низки російських банків щодо оскаржень рішень Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку стосовно анулювання ліцензій на провадження господарської діяльності на фондовому ринку. Про це повідомляє прес-служба ДРС.

"Вперше для позбавлення ліцензій була використана саме ця норма Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності". Це реальні санкції проти суб'єктів господарювання, контрольованих країною агресором - Росією. Ми передбачаємо, що інші органи ліцензування також можуть використовувати такі норми законодавства", - зазначила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

Так, ліцензій позбавлено ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ БАНК", ПАТ "БМ БАНК", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії".

Окрім цього, повідомляється, що ДРС рекомендувала Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку терміново надати роз'яснення щодо дій вказаних банків в частині захисту та непорушення прав суб'єктів третіх осіб, що випливають із рішень НКЦПФР щодо анулювання ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку відповідним банкам.

Як зазначається, на розгляд членів ради надійшли скарги вищевказаних банків щодо оскаржень рішень Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) стосовно анулювання вказаним банкам ліцензій на провадження господарської діяльності на фондовому ринку: торгівля цінними паперами (брокерська діяльність, дилерська діяльність, андеррайтинг); депозитарна діяльність (депозитарна діяльність депозитарної установи, діяльність із зберігання активів інститутів спільного інвестування).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чистий прибуток банків РФ за січень-серпень впав у 8 разів.