ua en ru

Справа Скрипалів: експертиза не підтвердила наявність отрути BZ

Справа Скрипалів: експертиза не підтвердила наявність отрути BZ Фото: Пітер Вілсон (opcw.org)

Раніше в РФ заявили про підтвердження наявності BZ в ході експертизи

Постійний представник Великобританії в Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) Пітер Вілсон, виступаючи на засіданні виконавчої ради організації в середу, не підтвердив наявність речовини BZ в зразках з Солсбері. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Речовина BZ, яка згадується в публічних заявах, широко відома як 3Q, що міститься в контрольній вибірці, підготовленої лабораторією ОЗХЗ у відповідності з існуючими процедурами. Вона не має нічого спільного із зразками, зібраними фахівцями ОЗХЗ в Солсбері", - повідомив він.

Вілсон також повідомив, що Британія до 23 квітня відповість на питання, задані Росією у відповідності зі ст. 9 Конвенції про заборону хімічної зброї.

Раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що у Москви є висновок швейцарської лабораторії міста Шпіц, в якому говориться, що при отруєнні могла бути використана речовина BZ. За його словами, наявність BZ була підтверджена в ході експертизи.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що токсин, який використовується для отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, був доставлений в Солсбері в рідкій формі.