ua en ru

Експерт: заява Саакашвілі про корупцію олігархів має пропагандистський підтекст

Заява голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі про корупцію в уряді складається в основному з пропагандистських тез. Про це заявив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

Він зазначив, що "Саакашвілі свідомо змішав абсолютно різних бізнесменів, олігархів і види економічної діяльності".

"Тобто, треба ще розібратися, де у звинуваченнях у корупції з боку губернатора Одеської області випадкові або пропагандистські тези, а де - повноцінний фактаж, який тягне на серйозне кримінальне переслідування", - сказав Небоженко.

За словами експерта, "роблячи свої заяви, одеський губернатор переслідував дві основні цілі".

"Перша - дати незручний компромат напередодні візиту в Україну віце-президента США Джозефа Байдена; друга - спроба скинути Яценюка з крісла прем'єр-міністра і самому зайняти цю посаду", - підкреслив він.

Небоженко нагадав, що "Саакашвілі неодноразово заявляв про відсутність зацікавленості очолити український уряд, але ситуація різко змінилася після того, як кілька днів тому його позбавили грузинського громадянства".

"Тепер закордонне відрядження Саакашвілі в Україну затягнеться на кілька років. Його плани змінилися, і тепер він бачить себе на посаді прем'єр-міністра", - зазначив експерт.