ua en ru

Експерт заявив, що Ахметов купив "Західенерго" в умовах чесної конкуренції

Експерт заявив, що Ахметов купив "Західенерго" в умовах чесної конкуренції Фото: Андрій Герус (facebook.com/andriy.gerus)

Покупцеві довелося доплатити 70 млн гривень до стартової ціни

Екс-член НКРЕКП, виконавчий директор інвестиційної групи "Конкорд Капітал" Андрій Герус назвав конкурс з продажу міноритарного держпакета акцій генеруючої компанії "Західенерго" конкурентним. Про це він написал у себе на Facebook.

"Західенерго", потрібно визнати, конкуренція була. Пакет 25% проданий за 417 млн гривень, що на 20% дорожче від стартової ціни. Покупцеві довелося доплатити 70 млн до стартової ціни", - зазначив Герус.

Нагадаємо, фонд держмайна (ФДМ) України на аукціоні 18 серпня продав блокуючий пакет акцій (25%) ПАТ "ДТЕК Західенерго" за 417,164 млн гривень. Всього продано 3 млн 197,637 тис. акцій за ціною 130,46 гривень за шт., що на 20% вище за стартову. На купівлю цінних паперів претендували два учасника.

В результаті приватизаційного аукціону, що відбувся на фондовій біржі ПФТС, переможцем виявилася компанія Ornex, що входить до групи СКМ. Ціна 25% акцій "ДТЕК Західенерго" склала 417,163 млн гривень, що на 20% вище за стартову ціну, тоді як 25% акцій "Київенерго" були куплені за стартовою ціною в 759,633 млн гривень.

Другим учасником торгів з продажу 25% акцій ПАТ "ДТЕК Західенерго" була інвестиційна група "Конкорд Капітал". Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив глава групи Ігор Мазепа.