ua en ru

Експерт: в Україні немає готових менеджерів масштабу "Укртелекому"

Після остаточної зміни власника компанії "Укртелеком" обов'язково постане питання про зміну її вищого керівництва. Про це заявив директор по країнах СНД рекрутингової компанії World Staff Віталій Михайлов, коментуючи дозволене АМКУ придбання активу групою СКМ.

"Практика показує, що при зміні власника вищий менеджмент змінюється. Наскільки в повному складі і як швидко - це друге питання. Але те, що зміниться - це очевидно", - зазначив експерт.

За словами Михайлова, нові акціонери, як правило, призначають керувати придбаними компаніями людей, які вже перевірені в інших проектах чи активах власника, або залучають фахівців з інших країн. Експерт зазначає, що комунікаційних компаній масштабу "Укртелекому" в Україні більше немає, і тому знайти менеджерів, відразу готових ефективно управляти активом, буде непросто.

"Це не компанія, це держава в державі. Таких великих компаній, як "Укртелеком" у нас взагалі немає. А оскільки телекомунікаційна галузь є передовою та інноваційної, у ній присутня велика динаміка, я думаю, є сенс залучити людину з-за кордону", - підкреслив директор по країнах СНД рекрутингової компанії World Staff.

Як повідомлялося, 17 вересня Антимонопольний комітет України дозволив SCM Financial Overseas Limited, що входить до складу групи компаній СКМ Ріната Ахметова, викупити пакет акцій компанії Ua Telecominvest Limited. Ця угода дозволить СКМ отримати контроль над 92,79% акцій монополіста українського ринку фіксованого зв'язку компанії "Укртелеком".