ua en ru

Експерт прогнозує зниження потоку туристів в Закарпаття з Угорщини та Словаччини

Експерт прогнозує зниження потоку туристів в Закарпаття з Угорщини та Словаччини Фото: Закарпаття

Зниження потоку туристів пов'язано з останніми подіями у Львові та Мукачевому

Директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук прогнозує зниження потоку туристів у Закарпаття із, зокрема, Угорщини та Словаччини. Про це йдеться в статті РБК-Україна "Туристи відмовляються від відпочинку в Закарпатті та Львові".

"У їх місцевій пресі була негативна інформація про недавні події в Мукачевому, тому це насторожило іноземців", - пояснив Володимир Царук.

За його словами, угорці та словаки приїжджають, як правило, в прикордонні райони - Мукачево і його околиці, Берегово, Виноградів, Ужгород.

"У цих районах вони (іноземні туристи) займають до третини від загального потоку туристів", - уточнив Царук.

Наталія Дрозд днями побувала в Закарпатті. Вона не бачила військових ні в Мукачево, в тому числі, в місцевому замку, ні в Берегово. Разом з тим, за її словами, на посту ДАІ біля с. Нижні ворота (межа Львівської та Закарпатської областей) з'явився БТР і 8-10 військових. Також вона бачила БТР і двох солдатів на в'їзді в Ужгород.

"На рух транспорту і людей вони не мають негативного впливу. В цілому, ніякої небезпеки в регіоні немає, паніки також немає", - сказала Дрозд.

Нагадаємо, 14 липня у Львові сталося два вибухи біля дільниць міліції. Правоохоронці кваліфікували вибухи як теракт.

Раніше в суботу, 11 липня в Мукачеві на Закарпатті сталася перестрілка між представниками "Правого сектора" і людьми з оточення народного депутата від "Волі народу" Михайла Ланьо. Триває слідство.