ua en ru

Експерт: командир Білецький неефективний як народний депутат

Приклад Андрія Білецького показує неефективність суміщення посад народного депутата України і бойового командира АТО. Так кандидат політичних наук Дмитро Гаврилюк прокоментував звіт про роботу мажоритарників Києва за рік роботи у Верховній Раді 8 скликання, опублікований Громадською мережею активістів «Опора».

«Подивіться на дані «Опори». Андрій Білецький - самовисуванець по округу на Оболоні є найбільшим прогульником - він відвідав лише 4 з 122 засідань парламенту, і тільки 1 з 34 засідань Комітету з питань національної безпеки і оборони, членом якого він є. Білецький пропустив 98% голосувань і особисто не працює з виборцями. Як нардеп він не ефективний», - зазначив експерт.

За його словами, в умовах військової агресії, економічної кризи в країні, потрібні реформаторські законопроекти, щоб вони були дійсно ефективні, важлива робота кожного депутата Верховної Ради.

«З заслугами Білецького перед Україною ніхто не посперечається. Його внесок в оборону нашої країни неоціненний. Але в парламенті, на жаль - абсолютно не ефективний. І його місце в парламенті міг би зайняти людина, яка буде приносити користь країні, виконуючи депутатські обов'язки. Інакше на даний момент, абсолютно незрозуміло навіщо Білецькому депутатський мандат, недоторканність йому по ідеї не потрібна. Кожен повинен бути на своєму місці», - сказав політолог.

Він додав, що робота депутата полягає в активній участі в голосуванні, створення та обговоренні законопроектів, безпосередній роботі із виборцями, соціальної підтримки, а людина, яка постійно знаходиться в зоні бойових дій, не може цього зробити з об'єктивних причин, і таким чином, підводить тих, хто віддав за нього, як за депутата свій голос.

«Величезну повагу і вдячність тим, хто захищає нашу країну від агресора в зоні АТО. Вся Україна перед ними в неоплатному боргу. Але тим бійцям, яким люди довірили право захищати їх інтереси у Верховній Раді, потрібно визначитися: або ви воюєте зі зброєю в руках, або ви «воюєте» у сесійній залі за проведення реформ», - підкреслив Гаврилюк.