ua en ru

Експерт: блокування роботи австрійської AMIC негативно впливає на інвестклімат в Україні

Акції протесту добровольчим батальйоном "СІЧ" проти мережі австрійських автозаправок AMIC є рейдерськими діями, які негативно позначаються на інвестиційному кліматі в Україні. Про це заявив Президент Європейської бізнес-асоціації Кшиштоф Седлецькі.

"Рейдерські дії - це завжди передбачає негатив, це неправомірно. Бізнес - це така діяльність, яка потребує спокою, передбачуваності. Коли з'являються конфлікти, вони вирішуються за столом переговорів. А якщо там не може бути рішення, то в бізнесі проблеми вирішуються в суді", - зазначив експерт.

За його словами, ситуація, що виникла навколо AMIC вимагає ретельного розслідування та перекладу з політичної площини в юридичну. Також Седлецькі зазначив, що цей конфлікт буде сприйматися в очах європейських інвесторів, як початок нових заворушень в Україні.

"Всякі силові рішення, незалежно з яких причин вони вчиняються або що за ними стоїть, для європейського бізнесу, як існуючого, так і для потенційного - це сигнал. Що вони можуть почути? Що було якась силова розбирання. Ніхто за кордоном не буде шукати винних, хто був правий чи які були причини цього. Просто в Україні знову заворушення - такий меседж", - зазначив він.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, раніше в Києві активісти добровольчого батальйону "СІЧ" на чолі з народним депутатом Ігорем Луценком провели пікет на одній з АЗС австрійської компанії AMIC, яка у квітні 2015 року викупила активи в "Лукойл-Україна".

Експерт: блокування роботи австрійської AMIC негативно впливає на інвестклімат в Україні