ua en ru

Екскурсія по Лук'янівському СІЗО: фото

Екскурсія по Лук'янівському СІЗО: фото Фото: на сьогоднішній день 24 людини очікують вирок суду більш 4 років

Лук'янівське СІЗО має окремими корпусами, в яких містяться чоловіки, жінки та неповнолітні

У вівторок, 19 липня, представники ЗМІ відвідали Київський слідчий ізолятор №13, відомий як "Лук'янівське СІЗО". У слідчому ізоляторі утримуються 2058 осіб, при тому що він може вмістити 2500 ув'язнених. На сьогоднішній день 24 людини очікують вирок суду більш 4 років.

На території слідчого ізолятора відчувається різкий запах сміття, не пропадає і в приміщеннях. Загалом Лук'янівське СІЗО має окремими корпусами, в яких містяться чоловіки, жінки та неповнолітні. В секторі для неповнолітніх ув'язнених функціонує філія навчального закладу.

У всіх будівлях ізолятора стіни і стелі покриті грибковими утвореннями і цвіллю, на ліжках - прогнилі матраци, а металеві двері камери проржавіли.

За словами начальника СІЗО Олександра Васюка, медичний персонал намагається не допускати поширення хвороб, які можуть виникнути в результаті неналежних умов утримання. При цьому Васюк повідомив, що за останній рік у слідчому ізоляторі №13 померло 15 осіб, 2 з них покінчили життя самогубством.

Зазначимо, що міністерство юстиції має намір продати Лук'янівське СІЗО на відкритому конкурсі. Заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова повідомила, що зараз розглядаються проекти польських слідчих ізоляторів, і, коли буде підготовлена вся необхідна технічна документація, мін'юст офіційно оголосить про конкурс.

Всі фото: Мар'яна Присяжнюк, РБК-Україна