ua en ru

Екс-заступник голови Одеської митниці назвала фейком історію з хабарем в 50 тис. доларів

Екс-заступник голови Одеської митниці назвала фейком історію з хабарем в 50 тис. доларів Фото: Лариса Ареф'єва (джерело фото - Главком)

Ареф'єва звинуватила грузинську команду в спробі не допустити її до посту голови Одеської митниці

Грузинська команда реформаторів на чолі з екс-головою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі вигадала історію з затриманням на хабарі у 50 тис. доларів у 2015 році, щоб не дати колишній заступниці голови обласної митниці Ларисі Ареф'євій очолити відомство. Про це Ареф'єва розповіла в інтерв'ю українським ЗМІ.

Ареф'єва стверджує, що 13 жовтня, коли Саакашвілі опублікував у себе на сторінці в Facebook новину про її затримання на хабарі у розмірі 50 тис. доларів, вона пішла з роботи після закінчення робочого дня, і під час обшуку у своєму кабінеті не була присутня. Пізніше Саакашвілі видалив запис, а прокуратура, очолювана близьким соратником екс-глави області Давідом Сакварелідзе, не вручила Ареф'євій навіть підозри, зазначила вона.

«Був оголошений конкурс на посаду керівника Одеської митниці, в якому я, маючи на те бажання і оцінюючи свої можливості, хотіла взяти участь. Я подала документи на вакантне місце керівника митниці, у конкурсі також брала участь пані Юлія Марушевська. У Саакашвілі працював помічником Георгій Цхакая, який періодично мене викликав до себе на прийом і пояснював, що це не моє місце, що мені взагалі не місце в Одеському регіоні, оскільки митницею буде займатися його команда», - заявила Ареф'єва.

За словами екс-заступника голови Одеської митниці, коли кона відмовилася відступити, в ЗМІ з'явилася інформація про її затримання на хабарі. Вона зазначила, що новина була опублікована на сторінці журналіста за прізвищем Верещагін, але пізніше інформації про затримання не було. Ареф'єва стверджує, що ні оперативного відео силовиків, ні фотознімків з місця затримання ніхто не опублікував, тому що нічого подібного не траплялося.

Після цих подій нова глава митниці Юлія Марушевська підняла питання про переведення Ареф'євої, і ту перевели на Полтавську митницю.

«Я прийшла на прийом до Марушевський і сказала, що буду працювати, мені нема чого боятися, що всі розуміють, що історія з хабарем - фейк. У мене є запис цієї розмови. Мені довелося вдатися до таких засобів і записати розмову, де Марушевська чітко говорить, що ніяких претензій до мене як до людини і фахівця немає, а це чисто політичне питання», - заявляє Ареф'єва.

Вона зазначила, що після того, як її перевели, очолив Одеську митницю фактично Цхакая, а ось після звільнення Марушевської і її команди митні збори зросли на 30%, що чиновниця вважає показником ефективності роботи.