ua en ru

Екс-заступники голів трьох ОДА підозрюються у реалізації газу за завищеною ціною, - ГПУ

Екс-заступники голів трьох ОДА підозрюються у реалізації газу за завищеною ціною, - ГПУ Фото: ГПУ

Обвинувальні акти проти колишніх трьох заступників голови ОДА направлено до суду

Колишні заступники голів Харківської, Київської та Черкаської облдержадміністрацій (ОДА) підозрюються у реалізації газу за завищеною ціною. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Зокрема, як встановлено досудовим розслідуванням, зазначені посадові особи протягом 2010 року - лютого 2014 року сприяли групі осіб під керівництвом Курченко у протиправному заволодінні значними обсягами належного ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта" зрідженого газу шляхом його придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами нижче ринкових, визначених виключно для випадків реалізації скрапленого газу для потреб населення, хоча насправді здійснювалася подальша його реалізація комерційним структурам через мережу підконтрольних підприємств і в результаті був отриманий незаконний злочинний дохід.

"Управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України направлено до суду обвинувальні акти у відношенні 3-х колишніх заступників голів обласних державних адміністрацій (Харківської, Київської та Черкаської областей) за звинуваченням у скоєнні заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах групою осіб шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України) та вчинення службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень за аналогічними фактами повідомлено про підозру ще двом колишнім заступникам голови Донецької обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко задоволений боротьбою з корупцією у владі за останні два тижні.