ua en ru

Екс-гендиректор російського "Комерсанта" купує газету "Ведомости"

Екс-гендиректор російського "Комерсанта" купує газету "Ведомости" Фото: угода купівлі "Ведомостей" обійшлася приблизно в 6 млн євро

Офіційне оголошення про угоду очікується з дня на день

Фінська Sanoma закрила угоду з продажу третини газети "Ведомости" колишньому гендиректору видавничого дому "Коммерсант" Дем'янові Кудрявцеву. Про це пише російський "Комерсант".

Про операцію може бути оголошено протягом доби. Крім "Ведомостей", під контроль Кудрявцева мають перейти газета The Moscow Times і декілька журналів видавничого дому "Юнайтед Прес".

Про закриття операції з продажу третини акцій ЗАТ "Бізнес Ньюс Медіа", що видає газету "Ведомости", повідомили два джерела на медіаринку і підтвердив співрозмовник, близький до однієї зі сторін. Сторони імовірно оголосять про угоду 22-23 квітня. Представник Sanoma і Кудрявцев відмовилися від коментарів.

Про те, що колишній гендиректор ВД "Коммерсант" Дем'ян Кудрявцев веде переговори про покупку частки Sanoma в ЗАТ "Бізнес Ньюс Медіа", стало відомо восени. За словами співрозмовників видання, на першому етапі була закрита угода з купівлі окремих видань, що входять до "Юнайтед Прес". Цей видавничий дім на 100% належить Sanoma і випускає журнали Men's Health, National Geographic, Yes, "Агроінвестор" та інші. Як зазначається, після угоди ліцензії на журнали, придбані Кудрявцевим, належить переоформити.

Угода з купівлі "Ведомостей" була закрита останньою. Її сума - близько 6 млн євро, зазначали раніше джерела "Комерсанта", це гроші пулу приватних інвесторів, включаючи самого Кудрявцева. Він зустрічався з великою кількістю потенційних інвесторів, включаючи фінансово-промислові групи, але ніхто з найбільших російських бізнесменів не підтвердив бажання брати участь у купівлі.

Тепер Дем'ян Кудрявцев увійде до ради директорів "Бізнес Ньюс Медіа". Решта дві третини ЗАТ "Бізнес Ньюс Медіа" в рівних частках належать британській FT Group (випускає Financial Times) і американській Dow Jones (видавець The Wall Street Journal).

Видавничий дім "Коммерсант" був створений у 1988 р. У 2006 р його власником став бізнесмен Алішер Усманов.

Нагадаємо, у грудні 2014 р. гендиректором ВД "Комерсант" призначена Марія Комарова.

У жовтні минулого року Bloomberg з посиланням на обізнані джерела повідомляв, що бізнесмени, близькі до Президента Росії Володимира Путіна, збираються придбати газету "Ведомости".