ua en ru

Екс-радник Трампа визнав себе винним у змові проти США

Екс-радник Трампа визнав себе винним у змові проти США Фото: Дональд Трамп (un.org)

Найближчий соратник Пола Манафорта Рік Гейтс готовий співпрацювати зі слідством

У США колишній радник Дональда Трампа в його передвиборній кампанії Рік Гейтс визнав свою провину в дачі неправдивих свідчень і змові проти США. Про це повідомляє Reuters.

При цьому, як зазначає агентство, висунуті проти Гейтса і колишнього глави передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта звинувачень поки що не пов'язані зі втручанням Росії у вибори в США 2016 році - йдеться про змову проти США з метою шахрайства та ведення лобістської діяльності без реєстрації,

Проте Гейтс готовий співпрацювати зі слідством щодо втручання Росії в американські вибори в 2016 році

Представник команди спецпрокурора Роберта Мюллера, який займається "російською справою", повідомив на судовому засіданні, що Мюллер готовий запросити менший термін для Гейтса, якщо той співпрацювати зі слідством.

Поки звинувачення планує запросити для Гейтса позбавлення волі строком щонайменше на чотири роки тільки по тих пунктах, за яким він дав свідчення.

Колишній глава передвиборного штабу Трампа Пол Манафорт, незважаючи на визнання провини Гейтсом, заявив, що вважає себе невинним.

Прокурори ж стверджують, що Манафорт за сприяння Гейтса відмив понад 30 мільйонів доларів і обманював банки з кредитуванням, а сам Гейтс нібито відмив близько 3 млн доларів.

Нагадаємо, напередодні проти колишніх працівників передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта і Ріка Гейтса були висунуті нові звинувачення, офіційно зафіксовані в судовому документі.