ua en ru

Екс-співробітники "Укроборонпрому" заявляють про корупцію на держпідприємстві

На підприємствах держконцерну "Укроборонпром" процвітає корупція, збереглися старі злочинні схеми і створюються умови для нових угод по розкраданню державних коштів в особливо великих розмірах. Про це у відкритому листі на засоби масової інформації та органи влади заявляють екс-співробітники підприємства ДП ГХВІФ "Укрінмаш" (входить до складу ДК "Укроборонпром").

"Сьогодні, як і в часи Януковича і Павла Лебедєва, при укладанні контрактів в "Укроборонпромі" віддають перевагу дуже сумнівним схемам з залученням компаній-посередників і так званих агентських контор, прокладок", - повідомляють екс-працівники держпідприємства.

Відповідальними за те, що відбувається в галузі вони називають непостредственных керівників "Укроборонпрому".

"Роман Романов, Сергій Пинькас, АртурХерувимов, Владислав Лисиця, нардеп з Нової Каховки Іван Винник,який займає посаду секретаря комітету ВР з нацбезпеки і оборони. Список херсонських начальників можна продовжувати. Своя команда - це добре, але повинен проводитися відбір за професійними якостями, а не за принципом кумівства", - підкреслюється в листі.

Нагадаємо, оборонний бюджет України на 2015 р. становить 86 млрд грн. ЗМІ відзначають, що нардеп Іван Винник (екс-директор ТОВ "Завод будівельних матеріалів №1" у Новій Каховці, - Ред.), займає посаду секретаря комітету ВР з нацбезпеки і оборони, відповідальний за реалізацію державної програми з виробництва безпілотних літальних апаратів на суму 1 млрд грн.

Екс-співробітники "Укроборонпрому" заявляють про корупцію на держпідприємстві

Екс-співробітники "Укроборонпрому" заявляють про корупцію на держпідприємстві