ua en ru

Екс-керівник Демократичної партії звинуватила Клінтон в корупції

Екс-керівник Демократичної партії звинуватила Клінтон в корупції Фото: Хіларі Клінтон (flickr.com/iprphoto)

Клінтон направляла майже все партійне фінансування на підтримку своєї виборчої кампанії

Екс-голова Національного комітету Демократичної партії США Донна Бразіл звинуватила колишнього кандидата в президенти від демпартії Хілларі Клінтон у внутрішній корупції. Про це повідомляє DW.

За словами Бразіл, Клінтон організувала механізми, які дозволяли їй спрямувати практично все партійне фінансування на підтримку своєї виборчої кампанії, а також позбавити інших демократів - учасників праймеріз, зокрема Берні Сандерс, можливості скористатися цими коштами.

Так, екс-голова Національного комітету Демократичної партії повідомила про підписану в серпні 2015 року Угоду про збір пожертвувань між Національним комітетом Демократичної партії США, "Фондом перемоги Хілларі" і "Хілларі для Америки". Згідно з цим документом, в обмін на діяльність по збору пожертвувань та інвестиції в Національний комітет Хілларі Клінтон отримала контроль над партійними фінансами, стратегією і всіма коштами, вирученими від фандрейзингу. Також виборчий штаб Клінтон отримав право приймати остаточні кадрові рішення і повністю підпорядкував собі Національний комітет Демократичної партії США на період передвиборної гонки.

Бразіл назвала таку політику неетичною і компрометуючою чесність і сумлінність Демократичної партії.

Нагадаємо, Конгрес США почав розслідування щодо кандидата на посаду американського президента Хілларі Клінтон стосовно використання нею приватного сервера для ділового листування.