ua en ru

Екс-президенту Південної Кореї висунули звинувачення у корупції

Екс-президенту Південної Кореї висунули звинувачення у корупції Фото: Лі Мьон Бак (kimgat.tistory.com)

Лі Мьон Бака, який обіймав посаду з 2008 по 2013 рік, звинувачують у багатомільйонних хабарах, ухилянні від сплати податків і зловживанні службовим становищем

У Південній Кореї прокуратура висунула звинувачення у корупції колишньому президентові країни Лі Мьон Баку. Про це повідомляє DW.

76-річного екс-голову Південної Кореї, який обіймав посаду з 2008 по 2013 рік, заарештували два тижні тому.

Його звинувачують у отриманні багатомільйонних хабарів, ухилянні від сплати податків, зловживанні службовим становищем і знищенні документів, що зберігалися в канцелярії президента.

Щодо Лі Мьон Бака ведеться розслідування кількох корупційних випадків, у яких, як припускає слідство, замішані родичі політика, його колишні радники і концерн Samsung.

Зокрема, колишнього главу держави звинувачують у тому, що він взяв хабара в розмірі 11 мільярдів вон (10 мільйонів доларів) від спецслужб, а також від кількох компаній і організацій.

Також його звинувачують у тому, що він створив "чорні каси" в розмірі 35 мільярдів вон (33 мільйони доларів), використовуючи компанію з виробництва комплектуючих для автомобілів, записану на ім'я свого старшого брата.

Лі Мьон Бак відкидає всі висунуті проти нього звинувачення і назвав розслідування щодо нього "помстою нинішнього ліволіберального уряду".

Нагадаємо, раніше колишнього президента Південної Кореї Пак Кин Хе, яку визнали винною в хабарництві, засудили до 24 років в'язниці.