ua en ru

Екс-президент Європарламенту назвав поведінку Трампа, Путіна і Ердогана "автократичною"

Екс-президент Європарламенту назвав поведінку Трампа, Путіна і Ердогана "автократичною" Фото: Мартін Шульц (eurojewcong.org)

ЄС повинен зміцнюватися у відповідь на послаблення демократії в США, РФ і Туреччини

Колишній президент Європейського Парламенту Мартін Шульц назвав поведінку глав Сполучених Штатів Америки (США), Туреччини та Російської Федерації (РФ) "автократичною". Про це повідомляє Reuters.

Лідер лівих соціал-демократів Німеччини Мартін Шульц заявив, що президент США Дональд Трамп, президент Росії Володимир Путін і президент Туреччини Тайіп Ердоган ведуть себе як "автократичні правителі", маючи на увазі форму правління, засновану на необмеженому і безконтрольному повновладдю однієї особи в державі.

Згідно з інформацією видання, політик підкреслив, що на тлі ослаблення демократії в США, РФ і Туреччини, Європейському союзу необхідно зміцнити свої позиції.

"Зараз важливо омолодити Європу і зробити її сильнішою. Не тільки словами, але і конкретними політиками", - заявив Шульц.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля, що президент США Дональд Трамп послаблює Захід, а американський уряд "діє проти інтересів Євросоюзу".