ua en ru

Екс-прем'єр Лівії перебуває в критичному стані через тортури у в'язниці, - адвокат

Колишній прем'єр-міністр Лівії Багдаді аль-Махмуді знаходиться в критичному стані в результаті тортур в лівійській в'язниці, передає Reuters з посиланням на його туніського адвоката Мабрук Хоршіда. Співробітники в'язниці заперечують ці звинувачення.

Як стверджує Хоршід, екс-прем'єр піддавався тортурам останні півтора місяці і ризикує померти. "Ми дуже стурбовані її станом і почнемо міжнародну кампанію, щоб врятувати його життя", - сказав він.

Махмуді, який очолював уряд Лівії з 2006 р. до повалення режиму Муаммара Каддафі втік до Тунісу. Однак там він був заарештований і в червні 2012 р. екстрадований до Лівії. На батьківщині йому пред'явили звинувачення в корупції і в віддачі наказу про масові репресії.

Правозахисники висловлюють сумнів, що члени уряду Каддафі можуть розраховувати на справедливий судовий розгляд в країні після громадянської війни, де групи ополченців і раніше мають великий вплив.

Нагадаємо, 17 лютого 2011 р. в Лівії почалося повстання проти режиму Каддафі. Однак значних успіхів повстанцям вдалося домогтися лише після військового втручання з боку європейських держав і США. Каддафі був убитий 20 жовтня 2011 р. в околицях г.Сірт на півдні країни.

Читайте також: Екс-прем'єр Лівії аль-Махмуді екстрадований з Тунісу в Тріполі