ua en ru

Екс-пасинку Фірташа загрожує до 10 років позбавлення волі

Екс-пасинку Фірташа загрожує до 10 років позбавлення волі Фото: Сергій Калиновський

Вину в інкримінованих злочинах Калиновський не визнав

Екс-пасинку бізнесмена Дмитра Фірташа Сергію Калиновському, винуватцю резонансного ДТП, в якому у 2007 році загинуло двоє осіб, повідомлено про підозру в остаточній редакції за ознаками ч. 3 ст. 286 і ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

"20 травня 2015 року Генеральною прокуратурою України розслідування кримінального провадження, відомості про які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, було доручено Головному слідчому управлінню МВС України. 12 листопада 2015 року строк досудового слідства в кримінальному провадженні Генеральною прокуратурою України продовжено до шести місяців, тобто до 29 березня 2016 року. 11 січня 2016 року строк тримання Калиновського С. З. під вартою продовжено до 10 березня поточного року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 18 січня 2016 року Калиновському повідомлено про підозру в остаточній редакції за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили загибель кількох осіб), ч. 2 ст. 345 КК України (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).

Так, порушення правил безпеки дорожнього руху за ч. 3 ст. 286 КК України караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років; а порушення ч. 2 ст. 345 КК України карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
Повідомляється, що вину в інкримінованих Калиновському злочинах, останній не визнав.

Нагадаємо, Калиновського підозрюють у скоєнні смертельного ДТП восьмирічної давності.