ua en ru

Екс-нардеп від ПР звинуватив Єфремова у здачі Росії Луганська

Екс-нардеп від ПР звинуватив Єфремова у здачі Росії Луганська Фото: Ландік заявив, що Єфремов фальсифікував вибори на Луганщині і домовився здати Луганськ РФ

За його словами, Єфремов фінансував сепаратистський рух на Донбасі

Колишній народний депутат України від Партії регіонів Володимир Ландік звинуватив екс-регіонала Олександра Єфремова на початку війни на Донбасі. Про це він повідомив під час інтерв'ю "Online.ua".

"Ніхто задарма нічого не робив, всі ці сепаратистські рухи фінансувалися. Слідству потрібно пройти весь ланцюжок, з самого низу: і докази приведуть спочатку до місцевим регіоналам і комуністам, а потім - до Єфремова", - стверджує Ландик.


"Я кілька разів був у Турчинова, Авакова, розповідав про те, як Єфремов фальсифікував вибори на Луганщині, як домовився здати Луганськ Росії. Але їм це не цікаво", - зазначив Ландік.

Він стверджує, що довести причетність Єфремова до фінансування сепаратистського руху дуже легко, зокрема оплата тітушок і "антимайданів".

"У кожному районі така "трійка" діяла: голова районної адміністрації, прокурор району та головний міліціонер. Наприклад, прокурор давав гроші на "тормозки", міліція забезпечувала квитки. А глава райадміністрації за 200 гривень відрядних роздавав. Так було скрізь по області", - заявив Ландік.

Екс-регіонал підкреслив, що "ніхто не захоче сидіти довго в тюрмі, тому всі розкажуть, звідки гроші - і цей потік призведе до найближчого оточення Єфремова", яке тут же здасть його.

Нагадаємо, раніше Ландік заявляв, що готовий надати генеральній прокуратурі України докази злочинів Єфремова.