ua en ru

Екс-міністра фінансів Естонії підозрюють у педофілії

Екс-міністра фінансів Естонії підозрюють у педофілії Фото: Мадіс Юурике (facebook.com-pluss.postimees.ee)

Юурике відкидає звинувачення на свою адресу

Екс-міністра фінансів Естонії Мадиса Юурике підозрюють у педофілії та насильницьких діях щодо своєї передбачуваної жертви. Про це повідомляє Postimees.

Так, в березні 2017 року поліція Стокгольма отримала від адвокатського бюро Mats Carnestedt листа зі звинуваченнями Юурике в педофілії.

Однак сам екс-міністр відкидає звинувачення на свою адресу, стверджуючи, що це брехня.

Повідомляється, що поліція Стокгольма прийняла від жертви заяву, однак поки невідомо, чи було порушено кримінальну справу. Юурике стверджує, що поліція його не допитувала, а він сам подав у поліцію скаргу на молодого чоловіка, звинувативши його в наклепі і брехні.

Нагадаємо, в травні 2017 року в ряді європейських країн та Сполучених Штатах Америки слідчі затримали сотні передбачуваних педофілів.

Число затриманих підозрюваних становить близько 900 осіб, з них на європейські країни припадає близько 370. Серед фігурантів справи - кілька десятків ймовірних виробників дитячої порнографії. У той же час слідчим вдалося ідентифікувати або врятувати в цілому 296 жертв педофілів. Досі розслідування проводилося таємно.