ua en ru

Екс-міністр оборони України представить у Москві інтереси кримського бізнесу

Екс-міністр оборони України представить у Москві інтереси кримського бізнесу Фото: екс-глава Міноборони України Павло Лебедєв

Павла Лебедєва обрано головою координаційної ради кримських відділень РСПП

Колишній міністр оборони України Павло Лебедєв увійшов до складу правління Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП), де представлятиме інтереси Севастополя і Криму. Про це повідомили у прес-службі регіональної громадської організації "Фонд соціально-економічного розвитку Севастополя" у Facebook.

Як зазначається, 14 жовтня екс-міністр оборони України, президент "Фонду соціально-економічного розвитку Севастополя" Павло Лебедєв увійшов до складу колегіального керівного органу РСПП, а 16 жовтня його було обрано головою координаційної ради кримських відділень РСПП.

Зазначимо, що Павло Лебедєв обіймав посаду міністра оборони України із 24 грудня 2012 р. по 27 лютого 2014 р. До цього, із 2006 по 2013 рр., він був народним депутатом України від Севастополя.

27 лютого 2014 р., після загострення внутрішньополітичного протистояння в Україні і перемоги Євромайдану, за рішенням Верховної Ради Павла Лебедєва було відправлено у відставку. Однак ще до своєї відставки 21 лютого Лебедєв залишив Київ, виїхавши до Севастополя. ЗМІ, зокрема, повідомляли, що саме Павло Лебедєв організував втечу Віктора Януковича через Севастополь до Росії.

Севастопольский бизнес представлен в МосквеПрезидент Фонда СЭРС Павел Лебедев вошел в состав Правления Российского сою...

Posted by Объектив on 30 жовтня 2015 р.

За даними "Крим.Реаліі", у липні 2015 р. Севастополі вибухнув скандал навколо нібито особняка Лебедєва недалеко від комплексу "35 батарея", огорожа якого перегороджувала доступ до узбережжя.

Служба безпеки України розслідує кримінальні провадження з економічних злочинів відносно колишніх високопосадовців, у числі яких і Павло Лебедєв, його банківські рахунки в Україні заблоковано. Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомляв, що військова прокуратура в рамках відкритого кримінального провадження ретельно перевіряє діяльність колишніх міністрів оборони України на предмет підриву обороноздатності країни. Йдеться, зокрема, і про Лебедєва.

РСПП - загальноросійська організація, що представляє інтереси ділових кіл у Росії і на міжнародному рівні. Чисельний склад правління не перевищує 150 осіб, серед яких власники і керівники практично всіх найбільших корпорацій і підприємств РФ, такі як Вагіт Алекперов, Віктор Вексельберг, Сергій Галицький, Олег Дерипаска, Володимир Євтушенков, Андрій Костін, Олексій Мордашов, Володимир Потанін і Алішер Усманов.