ua en ru

Екс-міністр економіки вважає необґрунтованим мусування теми звільнення Боровика

Доктор економічних наук, екс-міністр економіки Богдан Данилишин вважає необґрунтованим роздмухування скандалу навколо звільнення Саші Боровика з посади радника міністра економічного розвитку та торгівлі. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Справа не в Боровику, а в тій кадрової політиці, яка зараз проводиться. Це не державна політика", - підкреслив Данилишин.

На його думку, зараз триває дискредитація державної служби.

"Замість державних службовців прийшли якісь волонтери, які мають навіть більше прав як міністр. Понабирали людей, які нічого не тямлять в державній службі. Всі "прибульці" не відчувають Україну як державу. Вони інвестиційні банкіри, інвестменеджери, які скакали з місця на місце по фірмах, скуповували для своїх господарів все оптом і вроздріб... Цього робити не можна, це провальна кадрова політика ставити на посади міністрів, заступників міністрів людей, які не відчувають України", - вважає екс-міністр економіки.

За його словами, це результат "діяльності цих хвалених "рекрутингових агентств", які набирають таких міністрів - один день вони займаються "моделями", інший - міністрами".

"І справа тут не в Яценюку - він один, і здається весь цей імпортний сэконхед з Гарвардськими дипломами йому нав'язують", - додає Данилишин.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку та торгівлі припинило співпрацю з Сашею Боровиком, який обіймав посаду радника міністра. Міністр Айваріс Абромавічус взяв на себе відповідальність за звільнення Боровика. Причиною звільнення радника міністр називає відсутність взаєморозуміння в рамках робочого процесу.